Скільки мільярдів надійшло у держбюджет за місяць з Волинської митниці

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки мільярдів надійшло у держбюджет за місяць з Волинської митниці
image
Назар Тарадюк / 04.04.2024 / 0 Коментарів

До державного бюджету в березні 2024 року із зони діяльності Волинської митниці платники податків скерували 2,6 млрд гривень.

Сума адміністрованих у І кварталі митних платежів становила 7,56 млрд гривень. Рівень виконання індикативних показників доходів - 110 відсотків, - інформують на сторінці Волинської митниці.

Зазначають, що порівняно з таким же періодом 2023 року обсяги оподаткованого імпорту за вагою зменшилися на 13%, однак митна вартість товарів збільшилася на 10%. Тому загалом надходження митних платежів у січні - березні 2024 року вищі попередніх на 141 млн грн.

"Суттєвою перепоною ритмічній роботі Волинської митниці у І кварталі 2024 року стала блокада українсько-польського кордону, яка триває досі. У цей період митний пост "Ягодин" працював у штатному режимі всього лиш 22 календарних дні, в той час як стояв пусткою 69 днів. Періодично польські обмежували рух вантажів і через МАПП "Зосін - Устилуг". Відтак, планові завдання доходів української скарбниці перевиконано за рахунок ділової активності суб'єктів зовнішньо-економічної діяльності, які оформляли експортно-імпортні операції на внутрішніх митних постах "Луцьк", "Ковель", "Володимир", проте знайшли інші, ніж автопереходи Волинської області, шляхи доставки товару", - йдеться у повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *