Скільки мільйонів екологічного податку отримав бюджет Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки мільйонів екологічного податку отримав бюджет Волині
image
Назар Тарадюк / 29.08.2024 / 0 Коментарів

На Волині протягом семи місяців 2024 року сплатили 24,8 мільйона гривень екологічного податку.

Із цієї суми господарюючі суб’єкти сплатили до держбюджету 18,2 мільйона гривень, а до місцевих бюджетів – 6,6 мільйона гривень екологічного податку, інформують у секторі інформаційної взаємодії ГУ  ДПС у Волинській області.

Платники податків, діяльність яких має негативні наслідки для навколишнього середовища, мають обов’язок  щодо реєстрації платником екологічного податку, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зокрема, реєстрацію платником екологічного податку повинні мати господарюючі суб’єкти, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях (детальніше – ст.240 Податкового кодексу України).

Водночас у податковій службі наголошують: Волинь належить до регіонів, у яких не ведуться активні бойові дії. Отож платники податків зобов’язані дотримуватися вимог закону і своєчасно перераховувати податки до бюджету.

Ефективна протидія військовій агресії рф вимагає належного фінансового забезпечення, як і вирішення поточних питань соціально-економічного характеру. Лише за умови неухильного дотримання вимог податкового законодавства всіма платниками держава і громади отримуватимуть кошти для протидії ворогу та фінансування інших важливих видатків.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *