Скільки на Волині сплатили ПДВ за 9 місяців 2023-го

image
Наш Інсайдер / 25.10.2023 / 0 Коментарів

За підсумками січня-вересня 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету 1 мільярд 743 мільйони гривень податку на додану вартість. Сума сплаченого ПДВ в області на 3 відсотки перевищує прогнозовані показники.  

Всупереч обставинам воєнного часу представники реального сектору економіки виконують свої зобов’язання перед бюджетом своєчасно. Тим часом, задля забезпечення своєчасної сплати бюджетоутворюючих платежів, до яких належить ПДВ, у податковій службі дбають про ефективність адміністрування, якісний податковий супровід та конструктивний діалог із бізнесом. Серед факторів, які позитивно впливають на комунікацію платників ПДВ із податковою службою - винятково дистанційне звітування та дотримання строків під час опрацювання отриманої від платників інформації, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують платникам податків не допускати  господарських операцій зі сумнівними контрагентами.   

Уникнути господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних, можна, отримавши інформацію з доступних джерел про ділову репутацію потенційних бізнес-партнерів. 

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.  

Нагадаємо, що головна передумова успішної реєстрації податкових накладних - позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.   

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна здатна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни всіх платників податків.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *