Справа Дубінського: ДБР завершило розслідування

image
Назар Тарадюк / 16.09.2024 / 0 Коментарів

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо держзради злочинної організації, до складу якої входили нардепи та колишній прокурор.

Усі вони діяли за вказівками російських спецслужб. Про це повідомляють у ДБР.

Згідно з даними джерел РБК-Україна, мовиться про:

  • народного депутата Олександра Дубінського;
  • колишнього народного депутата Андрія Деркача;
  • колишнього прокурора Костянтина Кулика.

Злочинну організацію викрили ще у листопаді 2023-го. Окрім вищезгаданих осіб, до її складу також входив помічник одного з народних депутатів.

За вказівками російських спецслужб обвинувачені організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення її відносин зі Сполученими Штатами Америки (США), а також ускладненні її інтеграції до Європейського союзу (ЄС) та НАТО.

Ще тоді підозру у державній зраді, а також участі в злочинній організації оголосили:

  • чинному народному депутату, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь російської федерації. Наразі він перебуває під вартою;
  • колишньому народному депутату.

У тому ж числі обвинувачені використовували медіазаходи, щоб поширювати фейки щодо української влади та її західних партнерів.

Вищезгаданий колишній прокурор публічно "обґрунтовував" фейки народних депутатів з погляду права.

Злочинна організація була створена першим заступником начальника головного управління Генерального штабу Збройних сил росії Володимиром Алєксєєвим, а також його помічником Олексієм Савіним.

"Організація мала чітку ієрархічну структуру та мала детальний розподіл обов’язків. Фінансували проєкт російські спецслужби, гроші передавались в Україну через помічника колишнього нардепа. За попередніми оцінками, російські спецслужби витратили на цю організацію щонайменше 10 млн доларів. Але й самі нардепи неодноразово їздили до Росії на зустрічі зі своїми кураторами", - додає ДБР.

Раніше ми писали, що Нардепу Дубінському та його помічнику оголосили нову підозру.

Читайте також: До суду направили справу Дубінського

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *