Справи про «зливи з НАБУ»: відбулися обшуки у Тимошенка й Голика

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Справи про «зливи з НАБУ»: відбулися обшуки у Тимошенка й Голика
image
Назар Тарадюк / 28.06.2024 / 0 Коментарів

НАБУ провело обшуки у Кирила Тимошенка та Юрія Голика, які у команді керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака були кураторами "Великого будівництва".

За даними ЗМІ, йдеться про справу щодо зливів з боку керівництва НАБУ під час розслідування кейсу "Великого будівництва", - інформують у Центр Протидії Корупції.

"Повірити в результативність таких обшуків поки що доволі складно, адже про саме розслідування щодо зливів відомо на всю країну. Та й поведінка Тимошенка після обшуку вказує, що він з цього приводу взагалі не переймається.

Ця історія нагадує ще одні гучні обшуки, про які у серпні 2022 року так помпезно писали в НАБУ.

Тоді в НАБУ повідомили, що проводять понад 20 обшуків у Запоріжжі, зокрема у міськраді, на складах та у житлі причетних до злочину осіб. Йшлося про можливе привласнення чиновниками гуманітарки на сотні мільйонів гривень. У підсумку жодної підозри і жодного результату.

Не хотілося б, щоб історія з обшуками у справі про зливи пішла за таким же сценарієм.

А головне в цій історії те, що досі немає інформації про початок службового розслідування щодо дій першого заступника директора Гізо Углави", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше журналісти-розслідувачі Bihus.Info заявили, що непублічну інформацію щодо роботи НАБУ — внутрішні документи бюро, ухвали, скриншоти листувань тощо — «зливали» фігуранти розслідувань самого НАБУ.

Докази цьому знайшли у вилучених слідством телефонах бізнесмена Юрія Голика — той називав себе «ідеологом “великого будівництва”».

Ще наприкінці травня стало відомо, що Управління внутрішнього контролю НАБУ розслідує можливий витік інформації за ст. 364 та ст. 387 Кримінального кодексу України й навіть провело обшуки вдома у детектива НАБУ. Як зазначається, провадження розпочали після службової записки викривача-співробітника НАБУ.

Після публікації журналістського розслідування депутати запросили голову НАБУ Семена Кривоноса на засідання антикорупційного комітету Верховної Ради. Але той в останній момент через соцмережі повідомив, що не прийде.

Кривонос заявив, що паралельно тривають і досудове, і службове розслідування, а обговорювати проміжні та фінальні результати розслідування без участі керівника САП Олександра Клименка «недопустимо».

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *