Стадіон-2: в ОДА «засекретили» ціни на матеріали будівництва

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Стадіон-2: в ОДА «засекретили» ціни на матеріали будівництва
image
Назар Тарадюк / 04.09.2023 / 0 Коментарів

Два договори без торгів 24 та 25 серпня підписало ДП «Архітектурно-будівельний інжиніринг» Вінницької ОДА із ПП «Б.В.В.-Буд» про додаткові роботи з реконструкції стадіону в місті Бар загальною вартістю 56 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У вересні 2021 року фірма виграла відкриті торги нинішнього замовника на реконструкцію стадіону КЗ «Барська районна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос» по вул. Комарова, 2 за 64 млн грн. За даними порталу публічних коштів «Spending» та пошуково-аналітичної системи «.007», за старим договором фірмі виплатили тільки 7 млн грн, причому все – в 2021 році.

Мер Бара Володимир Саволюк сказав виданню «БарNews.City», що після повномасштабного вторгнення росії роботи призупинили. За його словами, за рік ціни на матеріали і послуги зросли, що стало причиною перегляду проектно-кошторисної документації. Коригування обійшлось у 301 тис грн, а експертиза від тернопільської фірми “УК експертиза” – у 140 тис грн. Тепер у тієї самої фірми без торгів замовили додаткові роботи до кінця 2024 року на суму 56 млн грн. Причому закупівлю розбили на два договори стосовно коригування 2 і 3 по 28 млн грн, у кожному випадку написавши, що вартість додаткових робіт не перевищує 50% ціни основного договору.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не були опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни будматеріалів та обладнання із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

По одній з двох процедур громадянка Інга Сивицька подала звернення в ДАСУ про завищену ціну на некритичні потреби та недоцільну закупівлю у військовий час. На її думку, ця необґрунтована витрата загрожує національній безпеці. Відповідь ДАСУ очікується.

Обов’язки директора ДП «Архітектурно-будівельний інжиніринг» Вінницької ОДА з квітня 2023 року виконує Олег Каліновський. Головою Вінницької ОДА є голова фракції «Слуга народу» у Вінницькій міськраді Сергій Борзов. У 2019-2020 роках він очолював Державне управління справами. Його дружина Ірина Борзова є народною депутаткою від «Слуги народу», а також входить до Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту.

Фірмою «Б.В.В.-Буд» із Вінниччини володіє та керує Віталій Бобрук, який також володіє ТОВ «Будівельна механізована компанія» разом із його директором Олегом Шкураком.

Вінницьке видання «20 хвилин» писало, що у 2019–2020 роках «Б.В.В.-Буд» згадувався у двох кримінальних провадженнях. Але відтоді нових ухвал по тих справах не з’являлось.

Загалом із 2017 року «Б.В.В.-Буд» натендерив виключно на Вінниччині 657 млн грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *