Суд підтвердив неможливість повернення Коломойському «Приватбанку»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Суд підтвердив неможливість повернення Коломойському «Приватбанку»
image
Назар Тарадюк / 15.11.2023 / 0 Коментарів

Законодавчо встановлену неможливість скасування рішень, прийнятих при націоналізації Приватбанку, та повернення акцій банку колишнім власникам підтвердив шостий апеляційний адміністративний суд.

Про це повідомляють пресслужби НБУ та Приватбанку.

Провадження у справі, яка тягнулась з 2017 року, закрили.

У квітні 2019 року вже ліквідований Окружний адміністративний суд м.Києва ухвалив рішення на користь Ігоря Коломойського та всупереч приписам закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" визнав націоналізацію незаконною.

"Це перемога держави та всіх державних органів. Колишні власники банку хотіли повернути його у свою власність, однак це прямо заборонено Законом, і апеляційний суд це підтвердив, поставивши на даний час крапку. Приватбанк є державним стабільним банком", - зазначив керівник напрямку з юридичної координації діяльності Приватбанку Олег Лазовський.

Він додав, що Приватбанк і далі буде відстоювати інтереси як держави, так і державного банку, оскільки це не єдина справа про оскарження націоналізації.

"Боротьба ще триває, однак це єдина справа, в якій було ухвалено одіозне рішення адміністративного суду про незаконність націоналізації. Сьогодні це рішення було скасовано і провадження закрите", – зазначив топ-менеджер.

Нагадаємо, Центральний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу ПриватБанку про скасування судової заборони на повернення 245 АЗС, якими на умовах лізингу володіють компанії з групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *