Суд усунув мера Рівного Олександра Третьяка з посади на рік

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Суд усунув мера Рівного Олександра Третьяка з посади на рік
image
Назар Тарадюк / 10.07.2023 / 0 Коментарів

Міського голову Рівного Олександра Третяка суд першої інстанції визнав винним у корупційному адміністративному правопорушенні й заборонив йому обіймати посаду терміном в один рік.

Сам мер назвав цю справу «знущанням із закону» і планує оскаржувати рішення. Про це повідомляє «Суспільне».

Третяка визнали винним у порушенні ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів). Окрім відсторонення від посади, меру призначили 6800 гривень штрафу.

Раніше Нацагентство з запобігання корупції склало на мера Рівного три протоколи, у яких вбачало конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керівниці справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Сьогоднішній вирок стосується третьої справи, про нарахування премій і доплат посадовиці міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Вирок суддя оголосив без присутності самого мера, оскільки той мав відрядження у Німеччині. У соцмережах Третяк написав, що «справа є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду».

«Цей абсурдний судовий процес є атакою на мене, яка пов'язана з місцевими політичними амбіціями та адміністративним тиском. Більше того, це частина спроби знищення місцевого самоврядування в Україні. Корумповані сили намагаються зробити все можливе, щоб позбавити громади можливості управляти на свої території в межах своїх компетенцій», — вважає Третяк.

Він додав, що не визнає провини жодним чином та переконаний, що діяв у межах чинного законодавства. Також мер повідомив, що буде подавати апеляцію.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *