Судили лучанина, який влаштував стрілянину через любовний трикутник

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Судили лучанина, який влаштував стрілянину через любовний трикутник
image
Наш Інсайдер / 30.11.2021 / 0 Коментарів

Судили лучанина, який влаштував стрілянину в будинку ймовірного коханця колишньої дружини. Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент трапився 9 травня цього року о 7:30 ранку. Чоловік прослідкував за своєю колишньою дружиною і побачив, як вона заїхала на територію чужого будинку по вул Молодіжна у с. Боголюби. Розлучилось подружжя лише у вересні, але чоловік підозрював благовірну у зраді, тож вирішив переконатись у всьому і почав перелазити паркан чужого домоволодіння.

Жінка, зайшовши до будинку свого знайомого, побачила з другого поверху цей момент.

Почувши, що колишній чоловік вже проривається на перший поверх – попросила господаря терміново викликати поліцію, а сама кинулась втікати.

Розлючений ексчоловік, підозрюючи, що застав колишню дружину з ймовірним розлучником - вхопився за зброю і почав кричати, що повбиває всіх. Паралельно він почав гатити пістолетом по вікнах будинку та припаркованих автівках дружини і її знайомого. У цей момент прибули співробітники Патрульної поліції, які відразу ж взялися вмовляти чоловіка зупинитись і покласти зброю. Однак, він продовжив погрожувати не лише колишній дружині та господарю будинку, а й самим полісменам. Правоохоронці помітили, що ревнивець – нетверезий.

Їм довелось одягнути бронежилети, викликати на підмогу ще один патруль і приступити до силового затримання зловмисника. Проте він подався на задній двір, здійснюючи 5 пострілів угору. Розлючений чоловік продовжив бити вікна в будинку, розтрощив скло в автомобілі господаря, кричав нецензурно, попереджаючи про те, що може стріляти і по людях.

Жінка ж у той момент встигла вискочити за браму і сісти в автомобіль свого друга, якому спеціально зателефонувала і попросила приїхати та забрати її від розправи оскаженілого ексчоловіка. А господар встиг вийти через центральний вхід і відійти у безпечне місце.

Зрештою, розбивши скло задньої тераси, ревнивець не знайшовши нікого і побачивши стільки поліції – вийшов з будинку і здався.

Чоловіка затримали, а його дії інкримінували згідно ч. 1 ст. 129  КК України - погроза вбивством, а також за ч. 1 ст. 345 КК України - погроза вбивством, насильством щодо працівника правоохоронного органу під час виконання ним службових обов`язків.

Виявилось, що ревнивець стріляв не з вогнепальної зброї, а шумовими патронами зі стартового пістолету марки «SUR-2608».

Свою вину чоловік у суді фактично визнав. Він не заперечує, що мав при собі пістолет, яким стріляв у повітря, від нього лунали погрози в сторону потерпілих зокрема і поліцейських, однак наміру вбивати когось у нього не було.

Ще одним доказом у справі виявилось відео, які підтвердили усі обставини інциденту та довели неадекватну поведінку ревнивого чоловіка.

Зрештою, зловмиснику оголосили вирок – 2 роки 6 місяців позбавлення волі, однак зваживши на те, що він молодий, позитивно характеризуються  та має на утриманні неповнолітню доньку – суд дав йому 1,5 роки іспитового терміну.

Колишня дружина та господар будинку, де трапився інцидент, подали до суду цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Вона вимагала 50 тис. грн матеріальної компенсації, а моральну шкоду – оцінила у 100 тис грн. А чоловік же просив стягнути із обвинуваченого 17 507 грн за пошкодження його майна, та 100 тис грн моральної шкоди. Однак суд задовольнив позови частково. Матеріальні збитки ревнивцю доведеться покрити повністю. А ще – по 10000 грн моральних відшкодувань колишній дружині і господарю будинка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *