Сусідній будинок тріщить по швах: лучани скаржаться на ЖК «Егоїст». ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Сусідній будинок тріщить по швах: лучани скаржаться на ЖК «Егоїст». ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 28.10.2022 / 0 Коментарів

Мешканці Луцька знову скаржаться на скандальний житловий комплекс «Егоїст», який будують на проспекті Соборності, 22Б. Депутат Луцької міської ради від «Громадянського руху «Свідомі» Лучик Андрій Олегович  розповів, що через будівництво цього об'єкту страждають мешканці сусіднього будинку. Натомість люди, які купили квартири в «Егоїсті», не знають, коли зможуть заселитися в них, адже досі не зданий в експлуатацію, хоча вже на першому поверсі там працюють магазини.

Про це говорили під час 36-ї сесії Луцької міської ради у середу, 26 жовтня, повідомляє Інформаційне агенство "Конкурент".

Через воєнний стан в Україні ввели мораторій на проведення будь-яких планових і позапланових перевірок. За 8 місяців дуже багато фізичних та юридичних осіб розпочали будівництво і проводять роботи з порушеннями будівельних вимог, розповів начальник відділу архітектурно-будівельного контролю Луцькради Владислав Троць. Однак, контролювати будівництво і запобігати порушенням відповідні органи зараз не мають повноважень.

Депутат Луцької міської ради від «Громадянського руху «Свідомі» Андрій Лучик запитав, яким чином місто може вирішити проблему зі скандальною забудовою ЖК «Егоїст» на його виборчому окрузі.

«На території мого виборчого округу є один скандальний об'єкт. Це сумнозвісний житловий комплекс «Егоїст». Внаслідок будівництва цього об'єкту сусідній будинок тріщить по швах. Люди, які купили квартири в «Егоїсті», не мають уявлення, коли можуть заселитися в них, бо будинок досі не зданий в експлуатацію, хоча вже на першому поверсі там працюють магазини», – пояснив Андрій Лучик. 

Депутат поцікавився, на що розраховувати людям – мешканцям сусідніх будинків, які страждають від цієї забудови, і що чекати власникам квартир, які купили їх в «Егоїсті». 

Начальник відділу архітектурно-будівельного контролю Луцькради Владислав Троць каже, що міська рада не має, чим зарадити в цій ситуації. Він зазначив, що цей будинок буде здаватися через Київ, і міська рада не буде приймати в експлуатацію цей об'єкт.

«Цей житловий комплекс отримував дозвіл на початок будівельних робіт у Києві, і здаватися він теж буде через Київ. Як планує забудовник «здаватися» з тими порушеннями, які вчинені під час будівництва, – мешканцям будинку слід запитати безпосередньо в забудовника. Ми не будемо приймати в експлуатацію цей об'єкт», – відповів посадовець. 

Владислав Троць додав, що Луцький відділ архбудконтролю не уповноважений говорити, коли саме цей житловий комплекс вводитимуть в експлуатацію. 

Читайте також: У Луцьку забудовника звинувачують у махінаціях. ВІДЕО

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *