У Луцьку попри війну продовжується незаконне будівництво

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку попри війну продовжується незаконне будівництво
image
Оля Коновалова / 26.10.2022 / 0 Коментарів

Депутати Луцької міської ради просять відновити діяльність державного архбудконтролю, діяльність якого від 24 лютого в Україні тимчасово припинена. Втім, це не заважає людям та компаніям розпочинати чи продовжувати будівництво, часто — з порушеннями.

Відтак, обранці Луцької громади просять або відновити повністю діяльність ДАБК, або хоча б частково у певних регіонах, наприклад на Волині. Просять також за можливості відновити і інші види контролю.

Андрій Лучик підтримав це звернення, втім зауважив, що незаконні будівництва у Луцька відбувались ще й до повномасштабного вторгнення.

"На території мого округу є скандальний об'єкт — це сумнозвісний житловий комплекс "Егоїст". Через його будівництво — сусідній тріщить по швах, люди які в ЖК "Егоїст" купили квартири не мають можливості в них заселитися, адже він і досі не зданий в експлуатацію, хоча на першому поверсі вже працюють магазини. Тож, що чекати людям, які страждають від цієї забудови і, що робити тим, хто придбав квартиру?".

Ігор Поліщук пояснив, що дозвіл на початок будівництва забудовник "брав через Київ" і в такий же спосіб пройде і здача об'єкта в експлуатацію.

"Яким чином це має бути з тою кількістю порушень, які є — жителям цього будинку треба питати у забудовника. Місто не буде приймати в експлуатацію цей об'єкт. Приймати рішення по цьому об'єкту буде Державна інспекція архітектури та містобудування України. Це їхні повноваження, і ми на це ніяк вплинути не можемо", - прокоментував Ігор Поліщук. 

Зрештою, депутати Луцькради проголосували за звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відновлення державного архітектурно-будівельного контролю.

Читайте також: У Луцьку забудовника звинувачують у махінаціях. ВІДЕО

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *