Син головного казначея Волині купив авто за 1,15 млн грн

image
Назар Тарадюк / 10.07.2024 / 0 Коментарів

Син головного казначея Волині Дмитро Леміщак, який місяць на посаді судді Житомирського окружного адміністративного суду, задекларував електромобіль за 1,15 мільйона гривень.

 

Повідомлення про зміни у майновому стані Леміщак оприлюднив 8 липня 2024-го, – повідомляє Житомир.info.

28 червня суддя став власником автомобіля BYD Song Plus Champion 2024 року випуску, придбавши його у київського ТОВ «Калина-авто». За автомобіль Дмитро Леміщак заплатив 1,15 мільйона гривень. Перед цим він оприлюднював повідомлення про суттєві зміни у майновому стані та зазначив видатки на купівлю транспорту, здійснені 21 травня 2024 року.

До слова, син начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайла Леміщака Дмитро Леміщак у січні цього року пройшов співбесіду у Вищій кваліфікаційній комісії суддів. За її результатами Леміщака рекомендували призначити суддею Житомирського окружного адміністративного суду. У квітні Вища рада правосуддя прийняла рішення про внесення подання Президентові України, який указом від 8 травня 2024 року зробив відповідне призначення. 

До цього Дмитро Леміщак працював у волинській прокуратурі та був адвокатом. На час співбесіди він очолював юридичний відділ Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області (перейменована Служба автомобільних доріг, – авт.), яка займається будівництвом та ремонтом автошляхів державного значення.

Торік за основним місцем роботи – в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області – Дмитро Леміщак заробив понад пів мільйона гривень, або 42,2 тисячі гривень в середньому на місяць. Водночас його сукупний дохід за 2023 рік сягнув понад 1,7 мільйона гривень. Заощадження Дмитро Леміщак тримав аж у п’ятнадцяти банках. На рахунках у нього було 1,3 мільйона гривень, 35,2 тисячі доларів, а також 3 євро. У банківському сейфі він мав також 24,5 тисячі доларів та вказував, що має ще 93 тисячі гривень та 5100 доларів готівкою.

Читайте також: Чому «гальмує» казначейство Волині

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *