Тактична медицина й безпека бою: у Луцькому районі навчають охочих

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Тактична медицина й безпека бою: у Луцькому районі навчають охочих
image
Назар Тарадюк / 09.11.2023 / 0 Коментарів

У Луцькому районі з 1 липня проходить реалізація Програми національного спротиву.

Про це інформує керівниця штабу територіальної оборони №3 мл. лейтенант Ірина Куцик.

З метою реалізації Програми національного спротиву командир військової частини А7059 затвердив, а голова Луцької військової адміністрації погодив зведений розклад занять з базової підготовки на період з 01.07.2023 – 01.07.2024 роки.

Щомісяця згідно зведеного розкладу занять і до кінця поточного року проводитимуть навчання у всіх територіальних громадах Луцького району, за участю інструкторів, представників ДФТГ та штабу ТрО №3.

З метою реалізації Програми розроблений орієнтовний розрахунок необхідного фінансування для закупівлі навчального озброєння (зброї), навчальних боєприпасів та імітаційних засобів і матеріально-технічного забезпечення предметів навчання у Луцькому районі.

Навчання по національному спротиву у Луцькому районі проводять 6 сертифікованих інструкторів ГО «Вовки Волині», члени ДФТГ та представники штабу ТрО №3.

Так, з 01.07.2023 року реалізація Програми розпочалась у 4 територіальних громадах, а саме у  Підгайцівській  ТГ, Горохівській ТГ, Берестечівській ТГ, Копачівській ТГ та  було створено 16 груп по 20 чоловік. У липні місяці проведені чергові навчання у Цуманській ТГ, Рожищенській ТГ, Мар’янівській ТГ, Колківській ТГ, Олицькій ТГ та Городищенській ТГ за участю сертифікованих інструкторів та військовослужбовців штабу району ТрО №3.

  • 03.08.2023 року провели навчання у Боратинській ТГ, у навчанні взяли участь 160 осіб, з 80% жінки.
  • 07.08.2023 провели навчання у Доросинівській сільській раді, де взялиучасть 50 чоловік.
  • 14.08.2023 року навчання провели у Цуманській ТГ, де взяли участь 80 чоловік, з них 50% жінки і діти.
  • 30.08.2023 навчання проходило у Рожищенській ТГ присутніх було 80 осіб, заняття проводили з предметів, тактична медицина, національно-патріотична підготовка, виживання безпека бою та заходи безпеки.

В Луцькому районі і надалі проходить навчання населення, що спрямовані на формування знань, умінь і навичок, фізичних та психологічних навичок необхідних для виконання визначених завдань в період воєнного стану.

Станом на 1 листопада провели навчання в усіх громадах Луцького району, де взяли участь 1840 осіб. Предметами базової підготовки до національного спротиву є: національно-патріотична підготовка, психологічна підготовка, заходи безпеки, безпека бою, виживання, тактична підготовка, підготовка з РХБЗ, інженерна підготовка, вогнева підготовка, підготовка зі зв’язку та інше. Особливу увагу населення загострили на тактичній медицині, особливо на домедичній допомозі, правилах надання допомоги при втраті свідомості, тепловому ударі, переохолодженні, а також на правилах особистої гігієни, способах накладання пов’язок.

У листопаді розпочали проведення 3 етапу навчань по предметах,  інженерна підготовка, підготовка зі зв’язку, військова топографія та основи лідерства.

  • 07.11.2023 провели навчання у с. Рудники Колківської ТГ, де взяли участь 30 чоловік.
  • 08.11.2023 заплановали провести навчання у Ківерцівській ТГ, 10.11.2023 у с. Липно Цуманської ТГ.

До кінця поточного року запланували охопити 3 етапом навчання в усі громади Луцького району.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *