Тато – це сонечко, коли нас гріє: розповідь вдови загиблого волинянина

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Тато – це сонечко, коли нас гріє: розповідь вдови загиблого волинянина
image
Назар Тарадюк / 19.03.2023 / 0 Коментарів

Валентина Мельницька – 24-річна вдова загиблого військовослужбовця Андрія Мельницького. Її чоловік загинув 25 грудня 2022 року під Бахмутом. Нині жінка разом з трирічною донькою живе у Володимирі. 

Суспільному жінка розповіла історію про загиблого коханого та життя без нього. 

Після смерті чоловіка, коли їй прислали його речі, в куртці під грудьми знайшла їхню спільну фотографію. "Вона була обмотана плівкою, де ми разом, такі щасливі, в день розпису", – каже жінка.

Валентина розповідає: з Андрієм познайомилася в Ірпіні, коли навчалася в університеті Державної митної служби, а він служив у Нацгвардії. Їй було 18, йому – 21. Через два роки пара одружилася та після закінчення університету переїхали жити до Володимира. На Волині народилася донька Софія.

Згодом молода сім’я придбала у Володимирі власне житло, на яке кілька років збирали гроші, але у якому, – каже Валентина, – так і не встигли пожити разом. 

"Ми все обговорювали. Ми будували один одного. А з ким зараз говорити? Я говорю з ним як з портретом. І все", – говорить жінка.

Коли розпочалася повномасштабна війна, Андрій пішов у військо добровольцем, служив старшим солдатом у складі 63-тої бригади. 

"Під час війни він говорив: я в Зарічному, все окей, все добре. Я в Широкому, все добре, поснідав, все прекрасно. В них зовсім по-іншому життя йшло. Вони раділи кожному моменту, сонцю, дощу", – каже Валентина.

За рік повномасштабної війни чоловік лише двічі приїжджав додому. Востаннє вони бачилися в грудні, під час його десятиденної відпустки. "Він говорив: я не переживаю, мені є що після себе залишити: тебе і Софійку. Оце були його останні слова перед тим, як він знову поїхав на війну", – пригадує вдова.

Наприкінці грудня Андрій виконував бойове завдання у Бахмуті. Зранку, 25 грудня жінка востаннє спілкувалася з коханим телефоном. Андрій загинув того ж дня. 

Побратими згодом розповіли жінці, що він встиг їх попередити про небезпеку: "До мене подзвонили хлопці вже після похорону. Кажуть: твій Андрій – Герой. Донька може ним пишатися. Він вийшов на вулицю, побачив тих вбивць, повідомив побратимів, і цим він їх врятував".

Жінка каже: впоратися з горем від втрати коханого допомагає донька.

"Якось пусто на душі. Я думала, що я не зможу жити. Але як бачите, я живу. В мене є Софія. Вона дивиться на військових і питає: там тато? Кажу, ні доця. Там не тато. Я їй сказала, що тато – це сонечко, коли нас гріє, це тато нас гріє".

Того дня, як загинув Андрій, Валентина втратила роботу. Каже: у Володимирі закрили банк, де вона працювала. Зараз, говорить, живе пам'яттю про чоловіка та увесь час присвячує їхній єдиній доньці.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *