Туфлі «лодочки» та аксесуари: як за кошти лучан одягають муніципалів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Туфлі «лодочки» та аксесуари: як за кошти лучан одягають муніципалів
image
/ 13.08.2021 / 1 Коментарів

З початку року Луцьких муніципалів одягнули і взули на 173 тисячі гривень.

Журналісти «Інсайдер Медіа» проаналізували всі закупівлі, проведені через майданчик ProZorro Департаментом муніципальної варти Луцької міськради з початку року. Виявилось, що серед усього, значна частина витрат спрямована на придбання одягу та взуття для працівників структури.

В штаті Департаменту працює 48 працівників. Однак, чомусь централізовано забезпечують за бюджетні кошти одягом та взуттям не всіх співробітників.

З початку року департамент придбав 10 футболок «polo» за 6000 грн, та 14 комплектів пальто з капелюшками для жінок. Також для муніципалів закупили за бюджетні кошти і форменні парадні штани. Для жінок – 2 шт. за 1798 грн, а для чоловіків – 44 шт. на загальну суму 52 536 грн.

Забезпечують інспекторів муніципальної варти і сумками. Так, у червні цього року Департамент закупив 25 таких аксесуарів на суму 23 250 грн. Однак вже через 2 тижні муніципали провели ще одну закупівлю, придбавши під виглядом «мішки та пакети» 55 полістерольних сумок за 43 175 грн. Тож загалом на 48 співробітників Департаменту придбали 80 сумок. Що цікаво, на увесь штат закупили аж 130 шевронів англійською та українською мовами. На це витратили 5 200 грн.

Не менш цікава ситуація і з закупівлею взуття для працівників структури. Так, у липні Департамент закупив 51 пару тактичних кросівок на суму 48 450 грн. Однак цьому передувала схожа закупівля. Так наприкінці січня за бюджетні кошти придбали:

«Взуття різне, крім спортивного та захисного (Туфлі формені жіночі «Лодочка»; Туфлі форменні жіночі парадні на підборах; Взуття форменне парадне на підборах демісезонне; Взуття формене жіноче б/к демісезонне). 4 пари»

Вартість 4 пар туфель, які придбали за кошти міського бюджету, склала 10 765 грн. Тож в середньому 1 пара обійшлась у 2,6 тис. грн.

 

Коментарі (1):

  1. ЇХ всіх треба взути в лодочки, а то тільки ота одна главаріха банди в них і шастає як по подіуму

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *