У білорусі біля аеродрому вночі була «потужна бавовна»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У білорусі біля аеродрому вночі була «потужна бавовна»
image
Оля Коновалова / 11.08.2022 / 0 Коментарів

У районі аеродрому «Зябрівка» неподалік Гомеля вночі 11 серпня було чути вибухи і виднілися спалахи.

Про це пише оглядач білоруської військової активності «Беларускі гаюн». 

Про «потужну бавовну» журналістам розповіли також мешканці Гомеля.

«Інформацію про спалахи підтверджують одразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00.30 було не менше 8 спалахів», — пише «Беларускі гаюн».

Гомельський телеграм-канал «Флагшток» також повідомляє про те, що у напрямку зябрівського аеродрому «з 00.25 по 00.32 були чутні вибухи, відчувалася ударна хвиля, кілька разів через суцільну хмарність було видно світлові проблиски».

Місцеві ж мешканці повідомили, що близько 00.30 у Гомелі чули п'ять потужних «хлопків», відчувалася ударна хвиля. 

Раніше міноборони білорусі інформувало про те, що відповідно до плану підготовки Військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони в період з 9 по 25 серпня 2022 року пройде оперативно-тактичне навчання з родами військ військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони з бойовою стріляниною.

Навчання проводять на території республіки білорусь та 185-го центру бойової підготовки та бойового застосування Повітряно-космічних сил російської федерації. Мета навчань — підвищення злагодженості з'єднань та військових частин під час виконання завдань із призначення.

У міністерстві оборони білорусі заявили, що нічні спалахи і вибухи в районі аеродрому “Зябрівка” під Гомелем були спричинені “займанням однієї з одиниць техніки”.

“У зв’язку зі зверненнями, що надходять до міністерства оборони, про спалахи на ділянці місцевості Зябрівка Гомельської області, повідомляємо, що 10 серпня близько 23 години під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її займання. Особовим складом своєчасно вжито заходів щодо гасіння. Постраждалих немає”, – заявили у міністерстві.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *