У білорусі розмістять російську військову частину: чому

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У білорусі розмістять російську військову частину: чому
image
Назар Тарадюк / 05.06.2024 / 0 Коментарів

У білорусі створять російську військову частину, яка буде відповідальна за охорону тактичної ядерної зброї.

Про це інформує Центр національного спротиву.

Це рішення ухвалили після безлічі переговорів, у яких брали участь вищі посадові особи обох країн, зокрема президенти росії володимир путін і білорусі олександр лукашенко. Переговори тривали кілька місяців і завершилися ухваленням рішення про створення російської військової частини на території білорусі.

Раніше президент білорусі висловлював опір щодо розміщення російської військової частини на території Могильовської області, але зрештою вирішили створити її в іншій частині країни. Нещодавно американська газета The New York Times опублікувала супутникові знімки сховища для ядерної зброї під Осиповичами, але точних доказів знаходження там саме ядерної зброї немає.

Представники Білого дому, Держдепартаменту США і Пентагону висловилися різко проти навчань білоруських і російських військових з відпрацювання використання нестратегічної ядерної зброї, які були озвучені 9 травня. Лідери обох країн також викликали недовіру, коли погрожували використовувати ядерну зброю. У зв'язку з цим деякі експерти піддали сумніву наявність російської ядерної зброї на території білорусі.

Ймовірно, проєкт розміщення російської військової частини на території білорусі буде курирувати 12-е Головне управління Міністерства оборони росії. Цей структурний підрозділ Міністерства оборони росії відповідальний за ядерно-технічне забезпечення і безпеку. У зв'язку з цим можна припустити, що це управління відповідатиме за координацію діяльності російської військової частини в рамках розміщення та охорони тактичної ядерної зброї на території білорусі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *