У бюджет Луцької громади з підприємця стягнуть 600 тисяч

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У бюджет Луцької громади з підприємця стягнуть 600 тисяч
image
Назар Тарадюк / 06.10.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку суд задоволив позов прокуратури про визнання недійсним договору дарування майна, укладеного підприємцем із дружиною, аби уникнути стягнення з нього на користь Управління освіти Луцької міської ради майже 600 тисяч гривень безпідставно отриманих коштів.

Про це інформує прокуратура області.

Прокурори з'ясували, що підприємець, з якого за задоволеним позовом прокуратури мали стягнути кошти, отримані з бюджету, вирішив уникнути таких втрат і уклав договір, згідно з яким подарував дружині єдине належне йому майно – половину земельної ділянки у селі Боратин Луцького району.

Таким чином рухоме та нерухоме майно, за рахунок якого можливо було виконати рішення суду, а також кошти на рахунках боржника були відсутні.

Вивчивши законність відчуження майна, прокурори встановили, що воно належало підприємцю на момент звернення їх до суду з позовом про стягнення коштів і було відчужене під час розгляду справи судом.

У суді прокурори довели, що договір дарування майна був укладений з метою ухилитися від виконання рішення суду, а тому має бути визнаний недійсним.

Суд пристав на позицію прокуратури та задоволив також вимогу про скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації права приватної власності дружини підприємця на подаровану їй ділянку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *