У фонді Гупала кажуть, що не причетні до скандалу з гуманітаркою

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У фонді Гупала кажуть, що не причетні до скандалу з гуманітаркою
image
Оля Коновалова / 15.06.2022 / 0 Коментарів

У благодійному фонді заступника голова Волинської ОДА Юрія Гупала «Віримо в Україну» запевняють, що не причетні до скандалу довкола продажу автомобілів, які були ввезені як гуманітарна допомога.

«Офіційно повідомляємо, що ніякого відношення до вчинення злочинних дій, передбачених частиною третьою статті 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв, або безоплатної допомоги), наш благодійний фонд немає. Затримана СБУ, за звинуваченнями у вчиненні даного злочину, особа (Ю. К.- не називаємо ПІБ через таємницю слідства) звертався до нас і цілого ряду благодійних організацій з пропозицією передати безкоштовно для потреб ЗСУ автомобілі, які він мав за кордоном. На підставі наданих Ю. К. технічних документів, нашим фондом було дійсно підготовлено клопотання на ввезення цих транспортних засобів на територію України, проте, жоден із них після перетину кордону нам переданий не був.

Як з’ясувалося згодом, Ю. К. виявився шахраєм і разом зі спільниками налагодив злочинну схему продажу автомобілів, ввезених з-за кодону як благодійну допомогу для потреб ЗСУ та ТРО. Після його затримання і оприлюднення інформації про злочинні схеми, реалізовані цими «псевдоволонтерами», нами було підготовлено звернення до СБУ з метою всебічної перевірки фактів діяльності Ю.К. і наявності автівок, які мали бути ввезені від імені нашого фонду на територію України», - написав в. о. керівника Благодійного фонду Юрія Гупала «Віримо в Україну» Анатолій Шваб.

Нагадаємо, у Луцьку оперативники зафіксували продаж одного “гуманітарного” автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник громадської організації обіцяв продати за 12 тисяч доларів США карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. 

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що ці автівки були ввезені через благодійний фонд заступника голови Волинської ОДА з гуманітарних питань, волонтерства та координації діяльності з податковою та митною службами Юрія Гупала «Віримо в Україну».

Пізніше повідомили, що за причетність до цієї схеми затримали Юрія Куця.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *