У Ковелі для ВПО облаштують житло: на це виділили 1 860 000 євро

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Ковелі для ВПО облаштують житло: на це виділили 1 860 000 євро
image
Назар Тарадюк / 09.02.2023 / 0 Коментарів

У Ковелі на позачерговій сесії міської ради затвердили Договір про грант від НЕФКО на облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб.

Про це написав мер міста Ігор Чайка.

Він подякував депутатам за оперативність, злагоджену роботу і чітке розуміння: "проєкт складний, але необхідний".

За його словами, Ковель отримає 1 860 000 євро від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО на облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб.

"У липні 2022 на сесії міської ради ми з депутатами ухвалили рішення про залучення безповоротної фінансової допомоги. Тепер - ухвалили і сам Договір між НЕФКО та Ковельською міською радою. Дві нежитлові будівлі на Драгоманова,17 реконструююватимуть під багатоквартирні житлові будинки для людей, що вимушено переїхали до нашого міста. Пінічна екологічна фінансова корпорація НЕФКО запустила програму: «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Її фінансує Інвестиційна платформа сусідства Європейського Союзу (NIP) – механізм, спрямований на залучення додаткового фінансування капіталомістких інфраструктурних проєктів в країнах-партнерах ЄС, які входять до Європейської політики сусідства, у таких секторах, як транспорт, енергетика, навколишнє середовище і соціальний розвиток", - зазначив мер.

Також він пояснив, як залучатимуться кошти. 

"Грант надається в євро та буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо підряднику. Перед тим будуть проведені тендери на всі потрібні ремонтні роботи. На виході матимемо житлові приміщення, повністю готові до заселення.

Реалізація такого міжнародного проєкту в Ковелі допоможе частково вирішити питання з житлом для внутрішньо переміщених осіб. Це також шанс для міста відновити та покращити інфраструктуру", - йдеться в повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *