У Луцьку батьки школярки судяться з ліцеєм

image
Оля Коновалова / 27.09.2022 / 0 Коментарів

Батьки однієї з учениць Луцького ліцею №4 ім. Модеста Левицького подали позов до суду з вимогою відшкодувати гроші за лікування дитини.

Як пише ВСН, в грудні 2020 року першокласниця травмувалась під час групи продовженого дня.

Деталі справи розповів захисник родини Віталій Жуковський.

«У форматі Нової української школи передбачено, що діти будуть навчатися за сучасними комфортними партами. Перед початком навчання батьки потерпілої, разом з іншими батьками з цього класу, здали немалі гроші, щоб належно облаштувати класну кімнату. Проте групу продовженого дня проводили в іншому класі, де ще старі радянські парти. Дівчинка перехилилася до сусідки, яка сиділа попереду і парта перекинулася, впала на неї», - розповів адвокат.

За його словами, до лікарні «дитину везли окремо, палець – окремо». У медичному висновку зазначили діагноз: фізична ампутація фаланга пальця.

У лікарні в Луцьку не вдавалося пришити палець – не прижився. Ситуацію частково вдалося виправити в Німеччині, в Інституті пластики і хірургії.

«Батьки хотіли через суд примусити школу замінити всі парти на такі, які відповідають вимогам. Але оскільки юридично такої процедури немає, то вирішили позиватися про відшкодування витраченого на лікування, і потім за ці гроші купити в школу відповідні парти», - розповів Віталій Жуковський.

Директор гімназії №4 Олександр Мишковець відмовився надавати коментарі журналістам видання ВСН. Зауважив, що свою позицію буде доносити у судових засіданнях.

Розгляд справи у Луцькому міськрайонному суді триває.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *