У Луцьку пропонують запровадити експрес-маршрути в години пік

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку пропонують запровадити експрес-маршрути в години пік
image
Оля Коновалова / 12.03.2021 / 0 Коментарів

У Луцьку хочуть впровадити два кільцевих маршрути громадського транспорту, що функціонуватимуть у експресному режимі руху в години пік.

Про це йдеться у стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року. Повідомляє ІА "Волинські новини".

Зокрема, як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, із допомогою так званих експрес-маршрутів, які поєднають всі райони обласного центру по кільцю, лучани зможуть у пришвидшеному режимі дістатися до місця призначення у години пік.

«Цей маршрут буде дуже доцільним у години, коли є максимальний пасажиропотік – зранку і ввечері. При цьому автобус не буде зупинятися на всіх зупинках, а лише на визначених», – розповів науковець. Він додав, що серед пропозицій, які існують на сьогодні – два взаємнопротилежні кільцеві маршрути.

Валерій Дембіцький зазначив, що на експрес-маршрутах можна встановити трохи вищу у порівнянні з рештою громадського транспорту ціну за проїзд.

«Згідно з неофіційними опитуваннями населення готове платити більше, аби діставатися до роботи швидше», – зауважив він.

Окрім цього, фахівець озвучив пропозицію щодо впровадження нічного транспорту на спеціальних маршрутах для перевезення населення, що працює у змінному режимі.

Вікторія СЕМЕНЮК
 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *