У Луцьку просять відремонтувати колонки для набору води

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку просять відремонтувати колонки для набору води
image
Оля Коновалова / 26.10.2022 / 0 Коментарів

Лучани просять відновити мережу водозабірних колонок, адже коли, після обстрілів в частині міста зникло світло, багато лучан не встигли набрати воду.

Про це заявив депутат Луцької міської ради Тарас Шкітер. Обранець громади зазначив, що на сайті "Луцькводоканалу" є інформація про мережу колонок, втім вона останній раз оновлювалась 7 років тому.

Відтак, депутат попросив розконсервувати ці колонки, відремонтувати їх, запустити в роботу та актуалізувати інтерактивну мапу.

Втім, як зазначив очільник КП "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк, навряд чи це зможе змінити ситуацію, позаяк мережа колонок приєднана безпосередньо до водопровідної мережі Луцька.

"Якщо немає тиску в мережі, то його немає ніде — ні в колонках, ні в пожежних гідрантах. В Луцьку немає бюветів, а ці колонки встановлені для жителів приватного сектору, де немає централізованого водопостачання".

Своєю чергою голова Луцької міської ради Ігор Поліщук порадив лучанам дружити з сусідами.

"Люди, в країні війна. Дружіть зі своїми сусідами і ходіть по воду до них! Ми в такий час живемо, що своїх сусідів треба знати".

Нагадаємо, що 22 жовтня на Волині ворог завдав ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури одразу в кількох містах. А деякі об'єкти навіть повторно. Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, на Волині без світла – більше 100 000 абонентів. Згодом Ігор Поліщук повідомив, що об'єкт енергетики, по якому було влучання ворожих ракет, фактично знищений і наразі його відновлення неможливе.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *