У Луцьку роздаватимуть «різдвяний» вогонь. ФОТО

image
Яна Горчинська / 11.01.2022 / 0 Коментарів

Лучан запрошують долучитись до акції «Різдвяна свічечка». Захід відбудеться в суботу, 15 січня, з 15 до 17 год. у Монастирі Василія Великого, що за адресою: вулиця Карпенка-Карого, 5.

Акцію організовує НСОУ «Пласт».

Як зазначив у коментарі Інсайдер Медіа керівник Луцької Національної скаутської групи Олексій Мельник, акція  відбувається вже ледве не з 50-тих років, яку започаткували в еміграції.

«Різдвяна свічечка» має на меті об'єднати всіх українців від Сходу до Заходу, адже таким чином різдвяна свічка єднає всіх українців. Ми просуваємо українські традиції: колядуємо, вертепуємо».

До акції може дочулитися кожен, незалежно від конфесії.

Щоправда, через ковідну ситуацію, будуть обмеження у кількості відвідувачів.

Акцію  у цьому монастирі проводитимуть вперше. Через тематичність локації та прихильність монастиря до «Пласту» захід вирішили провести саме тут.

«Загалом у монастирях дуже рідко проводимо акції. Зазвичай, це актові зали, семінари.  Загалом в інших осередках Пласту дуже часто  такі заходи проводять у церквах. Вони дотичні до нашої організації, але загалом необов'язково, щоб це було  десь в релігійних установах. Це може бути в актових залах, бібілотеках. Тобто, як коли виходить».

 

Слідкуйте за нашими публікаціями на сайті та наших сторінках у Facebook та Telegram.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *