У Луцьку створюють найбільшу картину у світі. ФОТО

image
Назар Тарадюк / 14.11.2022 / 0 Коментарів

У луцькому Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків стартував проєкт «Космогонія», в межах якого планують створити найбільшу картину світу.

Про це повідомили на сторінці музею у фейсбуці. 

Експозицію музею поповнить найбільше живописне полотно у світі. Висота картини сягне 10 м, а ширина – 200 м, тобто її площа становитиме 2 000 м2. Картина буде сформована орієнтовно з 300 фрагментів, кожен із яких одночасно буде окремим самостійним арт-об’єктом. Цю роботу впродовж півтора року буде створювати знаковий український художник Петро Антип.

Важливою складовою проєкту є те, що відвідувачі музею долучаться до найтривалішого у світі перформансу. Протягом 18 місяців вони зможуть спостерігати за творенням полотна: творчим пошуком митця та «Народженням народження». Мистецьке дійство Петра Антипа триватиме понад 3000 годин.

Впродовж процесу творення картини у музеї будуть відбуватися різноманітні заходи на тему «Космогонія»: мистецькі імпрези, майстер-класи, пізнавальні лекції, наукові форуми та конференції. Це дозволить відвідувачам не лише поглибити свої знання із цієї проблематики та отримати відповіді на непрості питання, а й сформулювати свої бачення на ґенезу всесвіту.

Автори проєкту переконані, що даний задум буде вагомим доробком і сприятиме приєднанню Луцька та України в цілому до когорти найвідоміших глобальних туристичних локацій. До речі, попередній рекорд належить британському митцю Саші Джафру, який дав світові свою роботу "Подорож людства" площею 1 600 м2.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *