У Луцьку вшанували воїнів-афганців. ФОТО

image
Яна Горчинська / 15.02.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку на меморіальному комплексі «Вічна Слава» вшанували воїнів-афганців з нагоди 33-ї річниці виведення військ із Республіки Афганістан.

Вшанувати воїнів прийшли ветерани, їхні сім'ї, небайдужі лучани та представники влади. Зокрема, були присутні голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, голова Волинська обласної ради Григорій Недопад, заступниця Луцького міської ради Ірина Чебелюк та інші.

«Дата 15 лютого 1989 року назавжди залишилася в історії нашої країни. Цього дня з Афганістану були виведені війська колишнього Радянського Союзу, до складу яких входили й українці. Закінчилась неоголошена війна, яка торкнулася не лише солдатів та офіцерів, а й усього українського народу. За майже десять років у цій війні брали участь більше ніж 160 тисяч українців, майже 4 тисячі наших земляків загинули. 72 українських воїни зникли безвісти, більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, ще 6 тисяч залишилися інвалідами. Це велика ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля», - наголосив Юрій Погуляйко.

«Хай ворог дивиться, що в нас багато ветеранів і людей, які пройшли АТО. Я гордий тим, що ми – одні із тих, які готові взяти зброю і захистити Україну», - підкреслив  голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Павлович Григорій.

 

 

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *