У Луцьку з мозку підлітка лікарі дістали кулю

image
Оля Коновалова / 14.11.2021 / 0 Коментарів

У Волинській обласній дитячій клінічній лікарні з мозку 16-річного підлітка лікарі вийняли кулю.

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив нейрохірург Михайло Ловга.

«Тиждень тому ввечері, саме перед важливою поїздкою до столиці, до нас поступив молодий хлопчина 16 років з травмою головного мозку. І травма ця дуже незвичайна – результат необережного поводження з пневматичною зброєю. Здавалось би – досить проста зброя, досить доросла дитина. І от результат необдуманого вчинку – потрапляння кулі в головний мозок з руйнацією скроневої кістки та частини головного мозку», - йдеться в дописі.

Лікарі виконали невідкладну операцію і вилучили стороннє тіло, видалили пошкоджені тканини і відновили цілісність збережених тканин.

«Добре, що куля зупинилась за 1 см від надзвичайно важливої судини, а права скронева частка (яка пошкодилась в результаті травми) - функціонально незначима. Інакше, наш козак був би зовсім іншим, назавжди…», - зазначає нейрохірург.

За його практику схожих випадків траплялось близько десятка, каже Михайло Ловга. І завжди причина одна - необережне поводження зі зброєю.

«Так щастить не завжди. Будьмо максимально уважні. Не варто випробовувати долю і думати, що з нами чи нашими рідними такого не станеться. Ніхто не чекає на біду, вона приходить без запрошення і дуже неочікувано…

Шановні батьки, родичі, просто дорослі - ховайте зброю, навіть «безпечну», пояснюйте, що це не забавка дітям, в будь-якому віці!!

Дуже дякую усій бригаді за швидку реакцію і чудовий результат лікування (Сергій Романчук, Надія Катаман, Ірина Крат і інші)», - йдеться в дописі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *