У Луцьку жертви домашнього насилля матимуть прихисток, підтримку та допомогу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку жертви домашнього насилля матимуть прихисток, підтримку та допомогу
image
Оля Коновалова / 21.10.2021 / 0 Коментарів

У Луцьку відкрили кризову кімнату для жертв домашнього насилля.

Потрапити у заклад можна за скеруванням Нацполіції чи управління соцслужб Луцької міської ради.

Задля безпеки осіб, які постраждали від домашнього насильства, адреса кризової кімнати не розголошується.

Тут позмінно працюватимуть 4 фахівці, а проживати може – шість осіб.

«Планується, що такі безпечні осередки буде створено й в інших частинах міста», - розповіла заступник луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Разом з тим, у Луцьку уже запрацював телеграм-канал, де поліція та відповідні служби спільно контролюють виклики на гарячу лінію щодо сімейної тиранії.

Начальниця Головного управління Національної сервісної соціальної служби Світлана Мишковець наголосила у територіальних громадах має бути міцна команда за участі старости, медиків, поліції, педагогів, які працюють в громадах. Вони повинні аналізувати і знати, які проблеми є у громаді та знаходити шляхи їх вирішення. У кожній громаді має бути уповноважена особа з протидії домашнього насилля.

«Станом на сьогодні по області з повідомленнями про домашнє насильство звернулось близько 12 тисяч осіб, з яких близько 500 – це діти».

Кімнату відкрили в межах проєкту «Трамплін до рівності». З цієї нагоди до Луцька приїхали Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Томас Тиберг та представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль.

«В Україні 75% жінок стикались з тією чи іншою формою насилля. Ця проблема погіршилась з початком карантину.

Водночас в Україні ставлення до домашнього насилля змінюється. Переважна більшість людей не погоджується з тим, що домашнє насилля – це особиста справа родини, адже це соціальна проблема», - зазначив Томас Тиберг.

«8 з 10 жінок відзначили, що домашнє насилля негативно вплинуло на їхній професійний розвиток. Країна, яка не вирішує проблему домашнього насилля, буде країною, яка не піклується про свій розвиток і не впливає на своє позитивне майбутнє», - наголосив Представник Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль.

Перебування в кризовій кімнаті буде комфортними для дорослих та дітей будь-якого віку.

«На Волині ми першопрохідці, я маю надію, що наші ОТГ візьмуть приклад», - зазначила начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *