У Луцькій громаді можуть витратити 57 млн грн на систему оповіщення

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцькій громаді можуть витратити 57 млн грн на систему оповіщення
image
Назар Тарадюк / 30.05.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку депутати міськради під час сесії проголосували за внесення змін до міської Програми розвитку цивільного захисту.

Йдеться про створення нової місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення, - пише "Суспільне".

На нові сирени в міському бюджеті передбачили 57 мільйонів гривень, розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк. В обласному центрі про повітряну тривогу зараз сповіщають 12 електросирен старого зразку і лише 6 сучасних.

"У Луцьку в нас працює ще радянська система оповіщення централізованого оповіщення, вона обласна, не міська. І коли вона виходить з ладу, потрібен час для її ремонту та відновлення. А в 35 селах громади сирени взагалі відсутні", — каже Юрій Кирилюк.

З початку повномасштабного вторгнення на гарячу лінію 15-80 Луцької міської ради надійшло 135 скарг на роботу сирен, цього року лучани подали вже 56 скарг. Нова система, каже посадовець, зможе працювати під час блекаутів у автономному режимі.

За словами Юрія Кирилюка, планують встановити 34 нових електросирени — 19 у Луцьку і 15 в селах громади, аби інформувати жителів про небезпеку.

"Будемо впроваджувати програму поступово, тому що таких коштів в бюджеті немає. Спершу плануємо встановити п’ять електросирен в місті Луцьку у районах, де погано чути та 5 в селах Княгининок, Забороль, Жидичин та інших", — каже посадовець.

Нова місцева автоматизована система централізованого оповіщення в Луцькій громаді, відповідно до розпоряджень і Постанови Кабінету Міністрів України, має запрацювати до 1 грудня цього року, додав Юрій Кирилюк.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *