У Луцьку для військових покупку квартири хочуть зробити дешевшою

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку для військових покупку квартири хочуть зробити дешевшою
image
Назар Тарадюк / 25.10.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку в порядок фінансування програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників АТО/ООС та членів їх сімей пропонують внести зміни.

Зокрема, мають зробити покупку квартири дешевшою. Про це говорили під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - пише «Конкурент».

Йдеться про програму співфінансування житла для військових. Її ідея полягає в тому, що під час купівлі помешкання 50% його вартості оплачує воїн, а інші 50% – міська рада.

Депутатка міськради Алла Надточій запропонувала внести зміни до програми, аби її актуалізувати. Бо ж зараз міська рада відшкодовує лише близько 26 тисяч гривень за квадратний метр, проте його ціна на ринку за останні роки значно виросла.

«Добре, що ця програма запрацювала. Але тут виникло питання, що у нас зазначений коефіцієнт 1,15 при розрахунку вартості квадратного метра. Це близько 26,5 тисячі гривень за метр. Хоча ми розуміємо: вартість квадратного метра у Луцьку дорожча. Виходить, що ця програма не «50 на 50», а «70 на 30». Тобто 70% коштів має шукати військовий, а лише 30% – міська рада. У 2018 році ми змінювали цей коефіцієнт, тому й вийшла вартість у 26 тисяч. Але на сьогодні навіть в іпотечних кредитах коефіцієнт стоїть 1,75. Тому щоб прирівняти ці речі, щоб квадратний метр коштував близько 37 тисяч за м2, ми пропонуємо змінити цей коефіцієнт», – пояснила обраниця.

Спершу члени комісії запропонували, так би мовити, перенести ці зміни на наступний рік. Мовляв, ніхто не знає, чи вистачить коштів у бюджеті на цю зміну, адже треба буде дофінансувати програму. Проте цей аспект, як пояснила Алла Надточій, вже прорахували й у бюджеті треба знайти лише 500 тисяч гривень.

Опісля обговорень перейшли до голосування. Підтримали таку пропозицію одноголосно. Зауважимо, що фінальне рішення ще мають ухвалити депутати міської ради під час засідання сесії, яке відбудеться у середу, 25 жовтня.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *