У Луцьку колаборантку засудили до 7-років ув’язнення

image
Назар Тарадюк / 18.12.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку 39-річну мешканку Мелітополя, “заступницю міністра” засудили до 7-років ув’язнення.

СБУ встановила, що жінка в умовах воєнного часу ініціативно перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами, - інформують у відомстві.

У жовтні 2022 року вона добровільно погодилася зайняти посаду «заступника директора департаменту освіти та науки Запорізької області», що незаконно створена на окупованій території регіону. У грудні 2022 року колаборантка отримала підвищення та її призначили на посаду «першого заступника міністра освіти і науки Запорізької області» в складі окупаційної адміністрації.

Зрадниця намагалася вислужуватись перед загарбниками, тому активно займалась ворожою пропагандою на окупованій території та регулярно дискредитувала українську владу.

Слідчі СБУ проведи досудове розслідування та скерували матеріали справи з беззаперечними доказами вини до суду.

Луцький міськрайонний суд визнав колаборантку винуватою за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Зрадницю засудили до 7-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також їй заборонили займатись освітньою діяльністю 15 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *