У Луцьку «комунальники» купують авто за 800 тисяч

image
Назар Тарадюк / 23.07.2024 / 0 Коментарів

Вантажний автомобіль Renault Master для транспортування мототехніки та газонокосарок за 800 тисяч гривень замовило комунальне підприємство «Парки та сквери м. Луцька».

 

Інформація про закупівлю розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro», - пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

25 червня 2024 року комунальне підприємство «Парки та сквери м. Луцька» оприлюднило договір про закупівлю фургона Renault Master за 800 тисяч гривень. Автівку придбали без проведення торгів, а відтак – і без конкуренції. В обгрунтуванні такої закупівлі комунальне підприємство вказало, що раніше вже намагалося провести тендер, однак на нього не прийшов жоден учасник. 

У вимогах до транспорту на попередніх торгах зазначалося, що авто повинно бути не раніше 2019 року випуску та з пробігом не більше 180 тисяч кілометрів, мати задній фаркоп і дорожній набір засобів безпеки (вогнегасник, знак аварійної зупинки тощо). Стан вживаного автомобіля мав бути відмінним. 

За прямою угодою комунальники замовили автівку у київського приватного підприємства «Ок Авто». Товариство повинно було надати фургон Renault Master впродовж 10 днів з моменту підписання договору 25 червня 2024-го. Також постачальник повинен надавати технічні консультації у разі потреби, оскільки товар не є новим.  

Журналісти поцікавилися у директора комунального підприємства «Парки та сквери м. Луцька» Олександра Михалуся, для чого знадобилося це авто.

«Ми їздимо по територіальних громадах: косимо, ріжемо дерева. Нам потрібне авто для транспортування мототехніки, газонокосарок та іншого професійного приладдя», – пояснив Олександр Михалусь. 

Приватне підприємство «ОК Авто» зареєстроване в Києві та існує лише півтора року. Основний вид діяльності фірми – торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Керівником та власником підприємства є лучанин Василь Басюк. Він також є власником іншого приватного підприємства з Київщини «Картраст+», яке існує з 2019 року і теж займається продажем автомобілів. 

Варто додати, 18 липня 2024 року комунальне підприємство «Парки та сквери м. Луцька» оголосило ще одну закупівлю, за якою збирається придбати автомобіль Opel Movano – вже для перевезення людей. Передбачається, що цей автомобіль теж буде вживаний, не раніше 2017 року випуску. Очікувана вартість цієї закупівлі – 800 тисяч гривень. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *