У Луцьку незадоволені роботою перевізника: які маршрути обслуговує

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку незадоволені роботою перевізника: які маршрути обслуговує
image
Назар Тарадюк / 11.09.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку визнали незадовільною роботу найбільшого у місті перевізника «Бест Ленад Груп».

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконкому міськради 11 вересня, - пише видання «Конкурент».

Підприємство надає послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах №№ 2, 3, 9, 10, 11, 12, 24, 32, 50 в кількості 47 одиниць. Як зазначають в інформації щодо виконання перевізником умов договору, на лінію «15-80» надійшло близько 193 скарги (звернення).

«Скарги негативні надходять постійно в частині курсування вечірніх та ранкових рейсів: не зупиняються на зупинках, не підїжджають до зупинок, аби люди з інвалідністю могли потрапити в транспорт. Були проведені перевірки, факти підтверджувалися, видали приписи про негайне усунення порушень. Перевізник казав, що усе виправить. Повторними перевірками підтверджено, що не було кардинальних змін. Які порушення були, такі й лишилися. Тому, відповідно до положень договору, ми зобов'язані розглянути його роботу та винести відповідні попередження перед тим, як розривати договір», – розповів очільник відділу транспорту Олександр Середа.

На початку року працівники відділу транспорту міськради здійснили перевірки та зафіксували:

  • недостатню кількість транспорту на маршрутах;
  • відсутність візуальної інформації в салоні автобуса та перелік пільгових категорій громадян за 2024 рік;

Перевізник проінформував, що усунув порушення. У травні та серпні фахівці відділу транспорту знову вийшли на маршрути з перевірками та зафіксували такі ж невідповідності – мало транспорту на маршрутах та відсутність інформаційних стендів.

Ці моменти дирекція «Бест Ленад Груп» пояснила так:

«У звʼязку із ситуацією, що склалася на ринку праці України щодо неможливості заповнення вакантних місць кваліфікованими працівниками в тому числі у сфері послуг з надання перевезень пасажирів призводить до неможливості виконання договорів на перевезення пасажирів в повному обсязі», – йдеться у звіті підприємства.

Там додають, що постійно намагаються шукати кваліфікованих працівників. Зокрема, за допомогою рекламних агентств, інтернет-ресурсів та соціальних мереж. Проте це не допомагає якомога швидше заповнити робочі місця.

«Відповідно до положень укладених договорів на перевезення пасажирів з виконкомом Луцької міської ради, сторони не несуть відповідальності за невиконання чи неналежне виконання умов договору, якшо це не було зумовлено настанням та дією форс-мажорних обставин або юридичного форс-мажору», – далі зазначають у звіті.

Проте під час засідання виконкому зауважили, що зараз дійсно відбувається мобілізація водіїв, проте така ситуація й в інших перевізників. Тому усі знаходяться в однакових умовах.

«Разом з тим, на скільки мені відомо, це підприємство єдине, яке може бронювати працівників. Але разом з цим має найбільше скарг. Тому закликаю покращити ситуацію з перевезеннями. Наголошую, що мобілізують водії у всіх перевізників, але така ситуація чомусь лише у цього. Якщо ситуація не покращиться, то будемо шукати інших перевізників, охочі є. Ми розуміємо, що ситуація складно, але місто має функціонувати нормально», – додав міський голова.

Наведені вище обставини, на думку дирекції «Бест Ленад Груп», підпадають під форс-мажорні, тому вони й не можуть виконати зобов'язання повністю.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *