У Луцьку перед майбутнім елітним ЖК хочуть зробити парк за 40 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку перед майбутнім елітним ЖК хочуть зробити парк за 40 млн грн
image
Назар Тарадюк / 30.05.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку за понад 40 мільйонів гривень європейського ґранту хочуть зробити парк навпроти майбутнього елітного житлового комплексу, що знаходиться на вулиці Набережній.

Про це йшлося під час сесії міської ради у середу, 29 травня, - пише «Конкурент».

До слова, місто перемогло у міжнародному транскордонному проєкті Європейського Союзу «Дике життя у великому місті: охорона та промоція дикої природи та біорізноманіття у Луцьку та Жешуві». Проєкт передбачає створення природного парку. Проте чомусь його вирішили облаштували саме на території зеленої зони вздовж вул. Набережної в межах від вул. Ковельської до вул. Шевченка. Тобто безпосередньо перед майбутнім елітним житловим комплексом.

Депутат міської ради Андрій Лучик поцікавився, чому для подачі на проєкт та отримання ґранту вибрали саме цю ділянку. Зі слів очільниці управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Анни Вінцюк, проєкт передбачає фінансування в 1 млн євро й ці кошти можна буде освоїти саме на цій території.

«Загалом ми могли взяти ґрантові кошти у сумі не більше як 1 млн євро і, за приблизними розрахунками, ми могли розробити саме цю ділянку. Оскільки метою програми є збереження біорізноманіття природної спадщини, ми вирішили облагородити Набережну», – пояснила очільниця відділу.

Анна Вінцюк

 

Тоді ж від депутата Андрія Лучика прозвучало інше запитання – чи буде інвестор, який будує елітний житловий комплекс на місці колишньої «Електротермометрії», долучатися до участі в створенні парку.

«Ми будемо облагороджувати Набережну від вулиці Ковельської до вулиці Шевченка. Якраз навпроти (цієї ділянки, – ред.) знаходиться «Електротермометрія», де буде відбуватися грандіозне будівництво. Навіть Луцька міська рада на сайті писала, які там гарні, красиві 24-поверхові будинки будуть. Запитання – чи планують якимось чином інвестори цього будівництва долучатися до дикого життя, біорізноманіття і до участі в облаштуванні цієї території?» – каже Лучик.

Ось такий вигляд матиме майбутній ЖК навпроти парку

 

Керівниця управління міжнародного співробітництва Анна Вінцюк відповіла коротко: «Це проєкт виключно виконавчого комітету Луцької міської ради».

Депутат Андрій Білан своєю чергою зазначив: Луцьк – дуже унікальний і такий проєкт в перспективі посприяє тому, що в місті з'явиться повноцінна набережна, яку до всього можна буде навіть розширювати.

«Луцьк є дуже унікальним, адже в нас є природні ресурси, річка. Ми цей потенціал на сьогодні не використовуємо на усі 100%. Тому важливо, що цей ґрант залучають, бо це є можливість того, що в Луцьку з'явиться повноцінна набережні із перспективою її розширяти», – висловив свою думку обранець.

Андрій Білан (ліворуч)

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *