У Луцьку подорожчав проїзд у тролейбусах

image
Наш Інсайдер / 19.07.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку ухвалили рішення про збільшення вартості проїзду у тролейбусах з 6 до 8 гривень. ЗМІ вже повідомили список членів виконкому, які підтримали це рішення. ПОЧИТАТИ СПИСОК

Відповідне рішення 19 липня ухвалив міський виконавчий комітет.

Під час обговорення заступник директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Юлія Дацюк сказала, що від часу останнього подорожчання зросла вартість пального і електроенергії. Це основна складова тарифу.

"В інших містах, таких як Тернопіль Полтава, Рівне, Чернівці, вже давно діють тарифи 10-12 грн. Тому наш тариф 8 грн лишиться одним з найнижчих", - заявила вона.

Члени виконкому 13-ма голосами "за" підтримали подорожчання.

Нагадаємо, раніше очільник Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Миронюк повідомив, що 30 червня цього року влада переглянула тарифи на електроенергію та ухвалила рішення про їх збільшення. Через це комунальники змушені підняти ціну на проїзд. 

«Служба енергетики постійно слідкує за споживанням електрики, і ціна зросла близько на 15%. Ми ще не знаємо, які квитанції  прийдуть, але точно впевнені, що собівартість нашої послуги росте і виходить за межі планової. З точки зору економіки мусимо переглянути вартість проїзду. Ці речі, на жаль, ми не можемо контролювати», – каже директор підприємства.

 

За словами пана Миронюка, ціна на квиток у луцьких тролейбусах одна з найнижчих в Україні. Лише три міста тримають планку ціни у розмірі 6 гривень. Комунальники зазначають, що ціна 8 гривень – економічно обґрунтована та допоможе надалі забезпечити комфортне користування громадським транспортом. Крім того, рентабельність підприємства невелика, а собівартість одного квитка вже складає 8,55 гривні.

Керівник департаменту економічної політики Борис Смаль зазначив, що тариф у розмірі шести гривень вже рік не має економічного обґрунтування і його давно потрібно було підвищити. 

«Підприємство за 2 роки дійшло до того, що має власні кошти, а раніше були мільйонні борги. Тариф 6 гривень вже рік не має економічного обґрунтування, його треба було піднімати давно, але керівники підприємства стримували це. Зараз чекаємо кінця місяця, щоб побачити скільки ми винні за електрику», – розповідає пан Смаль.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *