У Луцьку суд звільнив колаборанта від покарання: що той робив

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку суд звільнив колаборанта від покарання: що той робив
image
Назар Тарадюк / 14.06.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили машиніста в «Пологівському локомотивному депо», який під час окупації міста солдатами рф добровільно їм допомагав. Суд звільнив його від відбуття покарання з випробовуванням. 

Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Починаючи з 3 березня 2022 територія м. Пологи Запорізької області була тимчасово окуповано збройними силами держави-агресора рф.

Мешканець Пологів, починаючи з квітня 2022 року, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, з метою збагачення та отримання привілейованого ставлення від окупантів для подальшого тривалого та безперешкодного проживання на тимчасово окупованій території м. Пологи Запорізької області, добровільно погодився на передачу матеріальних ресурсів, що залишились у вагонах на станції структурного підрозділу «Пологівське локомотивне депо», які він привласнив і реалізував з подальшою їх передачею воєнізованим формуванням росії.

Будучи на посаді машиніста тепловоза «станція Пологи», починаючи з квітня 2022 року, колаборант налагодив тісні зв’язки з військовослужбовцями 71 мотострілецького полку загальновійськової армії рф, які станом на квітень-липень 2022 року дислокувались в м. Пологи Запорізької області.

Заручившись підтримкою представника воєнізованого формування рф машиніст з травня по липень 2022 року реалізував місцевому населенню біля 5 тонн зернових культур по 2 тис. гривень за тонну та біля 150 літрів дизельного палива по 250 грн за 20 літрову каністру, які він раніше незаконно отримав на станції Пологи.

В липні 2022 року обвинувачений, перебуваючи на блокпості біля заправки поблизу вулиці Робоча, отримані гроші -  5 тис. гривень – він передав військовослужбовцям 71 мотострілецького полку 58 загальновійськової армії рф.

Крім цього, чоловік повідомив окупантам про наявність автомобільного транспорту на території станції Пологи, яке могло б бути використане під час збройної агресії проти України.

Вказані протиправні дії мешканець Пологів вчиняв добровільно, без застосування відносно нього або членів його родини фізичного чи психологічного впливу, а також без погроз застосування зброї військовослужбовцями зс рф.

Так він вчинив злочин, передбачений ч.4 ст.111-1 КК України. 1 червня 2023 року між прокурором відділу Волинської обласної прокуратури та підозрюваний в присутності захисника уклали угоду про визнання винуватості.

Згідно з угодою, чоловік беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.111-1 КК України, не заперечує обставин вчинення інкримінованого йому злочину, що викладені в обвинувальному акті.

У межах санкції вказаної статті чоловіка позбавили волі строком на 3 три роки, з позбавленням права обіймати матеріально-відповідальні посади на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності строком на 10 років, та звільнення від відбуття покарання з випробовуванням на підставі ст.75 КК України. На підставі ст.77 КК України, додаткове покарання у виді конфіскації майна не застосовують.

Проте через щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, утримання малолітньої дитини, міцні соціальні зв`язки, роботу, суд звільняє колаборанта на підставі ст.75 КК України від відбуття покарання з випробовуванням, із встановленням іспитового строку (рік і шість місяців) та покладенням на нього обов`язків, передбачених ч.1 ст.76 КК України, з огляду на тяжкість вчиненого злочину.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *