У Луцьку судили колаборантку

image
Назар Тарадюк / 14.09.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили уродженку Волновахи за колабораціонізм.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду.

До окупації міста обвинувачена жила на території Волноваської міської ТГ та працювала заступницею директора з навчально-виховної роботи (дистанційна освіта) у Волноваському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Волноваської міської територіальної громади.

Після окупації Волновахи жінка зайняла посаду заступника директора по виховній роботі у незаконно створеному закладі освіти «муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа № 5 т.зв. «міністерства освіти і науки днр» окупаційної адміністрації держави-агресора.

Вона здійснювала пропаганду у закладі освіти, сприяла встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, впроваджувала стандарти освіти держави-агресора у закладі освіти.

Окрім цього, освітянка взяла участь у агітаційному заході, який висвітив новинний ресурс держави-агресора «федеральне агентство новин» з нагоди готування до відкриття «Волноваської школи №5».

«Ми вивчатимемо нову програму разом з нашими дітьми …», - сказала обвинувачена російською мовою, розуміючи, що вказана «програма» спрямована на впровадження стандартів освіти рф.

Судовий розгляд відбувався за відсутності обвинуваченої, яка показань суду не надавала, будь-яких клопотань від останньої на адресу суду також не надходило.

Свідок розповіла, що з 2020 року по 2022 рік вона працювала на посаді керівника відділу освіти Волноваської військово-цивільної адміністрації і знайома з обвинуваченою, яка після окупації міста виїхала в Павлоград Дніпропетровської області. Однак згодом по телефону повідомила, що має намір повернутися у Волноваху. З інтернет-ресурсів свідок дізналася, що обвинувачена обійняла адміністративну посаду в навчальному закладі, створеному окупаційною владою на базі Волноваського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

Суд визнав освітянку винною та позбавив волі на 3 роки і позбавив права обіймати посади в освітніх закладах на 15 років.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *