У Луцьку судили «волонтерів», які допомогли ухилянтам втекти за кордон

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку судили «волонтерів», які допомогли ухилянтам втекти за кордон
image
Еля Коротинська / 30.07.2024 / 0 Коментарів

Днями Луцький міськрайонний суд оголосив вирок керівнику та працівниці БО «Благодійний фонд «Разом у майбутнє ЮА», які під виглядом волонтерів переправляли ухилянтів за кордон. Про це стало відомо з вироку суду від 26.07.2024 р.

Мова йде про президента БФ «Разом у майбутнє ЮА» Анатолія Нестеренка та Марину Дейнеко. Їх судили за ч.2 ст.332 КК України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Благодійна організація зареєстрована у Києві в 2012 році.

Президент благодійного фонду з метою забезпечення незаконного переправлення осіб через державний кордон України, в умовах правового режиму воєнного стану в Україні за змовився з підлеглою. Анатолій Нестеренко як керівник організації готував та підписував листи на адресу Волинської обласної військової адміністрації з проханням про бронювання військовозобов`язаних осіб з наданням їм права перетину державного кордону з метою ввезення гуманітарної допомоги з-за кордону на територію України. Одна з умов – гарантія благодійного фонду про повернення водіїв в Україну.

Марина Дейнеко готувала та надсилала пакети документів і в подальшому моніторила розпорядження військової адміністрації та контролювала списки на предмет надання дозволів на виїзд військовозобов`язаних водіїв від БО «Благодійний фонд «Разом у майбутнє ЮА».

Після отримання дозволу та направлення списків заброньованих з військової адміністрації до ДПСУ – чоловіки безперешкодно перетинали державний кордон України через пункти пропуску та виїхали за межі України, однак назад не поверталися.

Упродовж часу з серпня по грудень 2023 року Анатолій Нестеренко та Марина Дейнеко посприяли у незаконному переправленні 13 військовозобов`язаним чоловікам.  

Згодом за справу взялись слідчі, які довели вину представників благодійної організації.  Зрештою, справа надійшла на розгляд до Луцького міськрайонного суду. 4 липня 2024 року між прокурором та підозрюваними було укладено угоду про визнання винуватості.

Таким чином, Анатолія Нестеренко та Марину Дейнеко визнали винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.332, та призначили їм узгоджене покарання – штраф у розмірі 26 470 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 449 990 грн кожному. Тож разом вони мають сплатити до бюджету майже 1 млн грн. До того ж президента БО «Благодійний фонд «Разом у майбутнє ЮА» Анатолія Нестеренка позбавили права займати посади керівника благодійних організацій терміном 1 рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *