У Луцьку в два етапи подорожчає один із комунальних тарифів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку в два етапи подорожчає один із комунальних тарифів
image
Назар Тарадюк / 18.03.2024 / 0 Коментарів

В Україні тарифи на воду в квітні можуть зрости в середньому на понад 12%, а в липні – більш ніж на 14%.

Про це пише ua. energy з посиланням на проєкти постанов НКРЕКП.

Підвищення цін планується у таких містах: Київ, Дніпро, Черкаси, Нікополь, Хмельницький, Вінниця, Рівне, Бровари, Ужгород, Львів, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Чернівці, Дрогобич. Тарифи пропонують підняти у два етапи: з 1 квітня та з 1 липня 2024 року.

"НКРЕКП оголосила, що планує переглянути і підвищити тарифи для першої групи із 7 водоканалів, які знаходяться на заході країни, і для другої групи – з 14 великих водоканалів на інших територіях. Підвищення буде суттєвим – на 20, 30%, а подекуди навіть на 60%", – зазначив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко.

Зауважують, що зростання вартості води в містах буде різним. 

"Тарифи встановлюються індивідуально для кожного міста, залежно від кількості населення та відповідального регуляторного органу. У містах до 100 тис. населення це відповідальність місцевого самоврядування, а в містах з населенням понад 100 тис. – НКРЕКП. Часові рамки зміни тарифів залежать від локальних регуляторних процедур, підготовки та затвердження тарифних пропозицій органами місцевого самоврядування чи НКРЕКП", - наголошують в Асоціації "Укрводоканалекологія".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *