У Луцьку знову працює кабінет екстреної соцдопомоги: що відомо

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку знову працює кабінет екстреної соцдопомоги: що відомо
image
Назар Тарадюк / 08.05.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку до кабінету екстреної допомоги зріс запит через прибуття нових евакуаційних потягів із переселенцями.

Про це Суспільному розповіла начальниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан. З її слів, гуманітарна допомога знову потрохи надходить. Тому за попереднім записом люди можуть зателефонувати й вибрати у кабінеті усе необхідне.

Людмила Миколаївна до Луцька вимушено переїхала разом з онукою із міста Дружківка Донецької області. Каже: про роботу кабінету екстреної допомоги дізналася недавно.

"Ми маємо, як переселенці, по 2000. На дитину статус сироти – 3000. Гуманітарні подарунки нам дають. Дуже важкувато із квартирним питанням. Дитина ще після бойових дій має інвалідність, вона перелякана", — говорить переселенка Людмила Миколаївна.

Переселенка з Дружківки Людмила Миколаївна

Мешканка Луцька Наталія розповідає: в управлінні соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міськради часто отримує продукти та одяг, як мама дитини з інвалідністю.

"У мене чоловік помер від інфаркту. То мені ця допомога дуже багато робить певної користі. Одяг ми тут брали, продукти, речі першої потреби", — каже лучанка Наталія.

Зі слів начальниці управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міськради, потреба у наданні допомоги переселенцям знову зростає.

"Ми побачили, що є запит. Люди потребують найнеобхіднішого. Це – продукти, одяг, взуття, одяг по сезону. Ми звертаємось до благодійних організацій, пишемо до них листи та організовуємо благодійні акції", — розповідає Ліна Галан.

Начальниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліна Галан

До великодніх свят соціальні працівники встигли влаштувати десять благодійних акцій, під час яких продуктовими наборами та іншими гуманітарними потребами охопили різні соціально вразливі категорії, у тому числі й переселенців, розповідає начальниця відділу соціальної роботи Любов Чернюк.

"У нас є списки сімей, яких ми запрошуємо. Надаємо продуктові набори сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Вже сім’ї отримали понад 600 продуктових наборів", — говорить Любов Чернюк.

Начальниця відділу соціальної роботи Любов Чернюк

Кабінет екстреної соцдопомоги при управлінні соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у Луцьку працюватиме щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці, додала Ліна Галан.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *