У місті на Волині в садочки беруть усіх дітей

image
Оля Коновалова / 02.09.2022 / 0 Коментарів

Починаючи з 1-го вересня дитячі садочки Нововолинська приймають усіх діток, а не тільки тих, у кого працюють обоє батьків.

Про це розповів начальник Нововолинського управління освіти Сергій Мороз в інтерв’ю БУГу.

Він зазначив, що три заклади дошкільної освіти, відповідно до запитів батьків, працюють з червня, ще один садочок відкриється 1-го вересня. У ньому зробили укриття, згідно з усіма вимогами.

“Ще тривають ремонтні роботи в укритті дитсадочка, що на Шахтарському мікрорайоні. Окрім цього, плануємо робити укриття в дитсадочку села Тишковичі. В нас є бажання відкрити всі дошкільні заклади. Але фізично ми не можемо цього зробити.

Наприклад, дитсадочки №2 і №3 не мають жодного підвального приміщення. Наразі опитавши батьків, та кількість дитсадочків, яка працює, може задовольнити усі потреби. Але ми будемо працювати, бо в нас є діти внутрішньо переміщених осіб і ми маємо їм також створити належні освітні умови”, – підкреслив Сергій Мороз.

Він зазначив, що при оформленні дітей в дитсадочки громади перевагу все ж надаватимуть тим, у кого обоє батьків офіційно працевлаштовані, сплачують податки до бюджету громади, та діткам пільгових категорій. Проте з 1-го вересня скасовується вимога, що двоє батьків мають бути працевлаштовані.

“Зараз батьки працюють у важкий час і підтримують економіку України, то ми маємо допомагати їм. Так само, як і діткам пільгових категорій. Все залежатиме від того, скільки місць ми встигнемо зробити. Бо, відповідно до рекомендацій, в старших групах має бути до 15 дітей, а в молодших і ясельних – до десяти. Плюс два вихователі та два помічники вихователів. Зараз за кількістю садочків ми змогли б задовольнити бажання всіх, хто бажає до них ходити”, – повідомив начальник управління освіти.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *