У НАБУ звільнили заступника директора: чому

image
Назар Тарадюк / 03.09.2024 / 0 Коментарів

Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос «за вчинення дисциплінарного проступку» звільнив першого заступника Гізо Углаву.

Про це повідомили в НАБУ.

Зазначають, що його звільнили за порушення Присяги державного службовця, порушення правил етичної поведінки державних службовців, Закону України «Про державну службу», Кодексу етики працівника НАБУ.

Службове розслідування та надалі Дисциплінарна комісія НАБУ встановила, що перший заступник Директора вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації.

Крім того, зазначені дії сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність, що є неприпустимим порушенням найвищих стандартів етики та доброчесності, якими мають керуватись в свої роботі працівники та вище керівництво НАБУ.

До слова, журналісти-розслідувачі Bihus.Info повідомили, що непублічну інформацію щодо роботи НАБУ — внутрішні документи бюро, ухвали, скриншоти листувань тощо — «зливали» фігуранти розслідувань самого НАБУ.

Докази цьому знайшли у вилучених слідством телефонах бізнесмена Юрія Голика — той називав себе «ідеологом “великого будівництва”». Фігурував у розслідуванні й перший заступник директора НАБУ Гізо Углава.

Ще наприкінці травня стало відомо, що Управління внутрішнього контролю НАБУ розслідує можливий витік інформації за ст. 364 та ст. 387 Кримінального кодексу України та навіть провело обшуки вдома в детектива НАБУ (але не в приміщеннях агентства). Як зазначається, провадження розпочали після службової записки викривача-співробітника НАБУ.

Тоді директор НАБУ усунув від обов’язків Углаву на час розслідування — за заявою самого Углави про можливий конфлікт інтересів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *