У Поліщука пояснили, чому Луцьк топить під час злив

image
Оля Коновалова / 13.08.2022 / 0 Коментарів

У Луцькій міській раді пояснили, чому зливові каналізації не справляються з великою кількістю опадів, внаслідок чого деякі вулиці під час сильних дощів затоплює настільки, що навіть автівки та автобуси не можуть проїхати. У міськраді пояснюють, все — через старий коектор.

«Діаметр колектора, який збудували ще в радянські часи, не відповідає площі збору стічних вод. Проблема посилилась зі збільшенням новобудов. Бригади прочищають зливові каналізації кожного тижня. Є перелік проблемних місць, вони їх чистять. Діаметр колектора малий і не встигає приймати велику кількість води, коли сильні опади. У минулу добу випала двомісячна норма опадів і фізично зливова не встигає пропустити усю дощову воду», - кажуть у Луцькраді.

Нагадаємо, вчора ввечері Луцьк знову затопило внаслідок сильної зливи. На в'їзді у Луцьк виникли затори. Маршрутні автобуси подекуди стояли наполовину у воді, зупинився рух на вулицях  Гордіюк, Конякіна, Ветеранів, Рівненській, Теремнівській та інших. Через сильні опади рятувальники відпомповували дощову воду на проспекті Волі та із закладу харчування в підвальному приміщенні на вулиці Лесі Українки.

Схожа ситуація виникла й кількома тижнями раніше - 31 липня. Тоді опадів випало стільки, що зливова каналізація не впоралася із прийманням води. А каналізаційний колектор виштовхував воду на вулиці Гордіюк назовні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *