У Польщі за шпигунство для рф затримали білоруску

image
Назар Тарадюк / 21.06.2024 / 0 Коментарів

Громадянку білорусі, засуджену за шпигунство на користь росії, затримали в Польщі і відправили відбувати решту терміну покарання.

20-річна студентка Марія М. була однією з 16 обвинувачених у шпигунстві, - інформують у Центрі національного спротиву.

У грудні 2023 року суд засудив її до 13 місяців в'язниці. Оскільки частину терміну вона вже відбула, суд постановив звільнити її достроково. Однак після оголошення вироку Марія зникла. Вона подала заяву на умовно-дострокове звільнення, але не з'явилася до варшавського суду на розгляд справи. У підсумку суд постановив її затримати і повернути до в'язниці. 18 червня її затримали.

Прессекретарка Окружного суду в Любліні Барбара Марковська підтвердила, що Марію заарештували і засудили до відбуття терміну покарання, що залишився.

Очікується, що вона проведе у в'язниці близько трьох місяців, після чого, ймовірно, буде депортована з Польщі. Згідно зі звинуваченням, Марія дозволила використовувати свій банківський рахунок для переказу грошей шпигунам і допомагала розклеювати листівки, спрямовані проти допомоги Україні та українцям.

Загалом у справі про шпигунство проходило 16 осіб, серед них троє громадян білорусі. У грудні вироки отримали 14 обвинувачених. Справу білоруса Владислава П. і ще одного обвинуваченого виділили в окреме провадження. Суд над ними триває в Любліні, і прокурор вимагає для Владислава 2,5 року позбавлення волі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *