У Польщі на добровільну військову службу вже записалися тисячі людей

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Польщі на добровільну військову службу вже записалися тисячі людей
image
Оля Коновалова / 29.08.2022 / 0 Коментарів

На добровільну основну військову службу в Польщі записалися понад 13 тисяч людей. Найближчими тижнями це число може зрости.

Про це Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив польському TVP Info.

"Сподіваємося, що у вересні, жовтні та листопаді заявок буде більше. Цього року у нас підготовлено 15 тисяч місць. Якщо буде така потреба, ми створимо додаткові. Ми хочемо, щоб якомога більше людей пройшли навчання, щоб вони могли послуговуватись зброєю, щоб були добре організовані", – заявив міністр оборони Польщі.

Ресурс нагадує, що польський закон "Про оборону Вітчизни" запровадив новий вид військової служби — основну військову службу. Пройти його може кожен, хто раніше не був у армії. Завдяки йому можна пройти військовий вишкіл і в майбутньому залишитися в запасі або вступити в професійну армію.

За встановленими для цього виду служби правилами, кандидат починає волонтерську службу з 28-денного базового курсу підготовки. Військовослужбовці, які вирішать не продовжувати навчання, будуть зараховані в запас.

Охочі продовжувати отримають до 11 місяців професійної підготовки, яка поєднуватиметься із виконанням обов’язків за фахом. По закінченні цього терміну військовослужбовець добровільної обов’язкової військової служби зможе подати заяву про проходження служби в професійному, територіальному чи дійсному резерві.

У рамках цієї служби доброволець отримуватиме винагороду у розмірі найнижчого посадового окладу професійного військовослужбовця, яка зараз становить 4560 злотих.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *