У Польщі затримали українця, який міг на замовлення підірвати будинок

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Польщі затримали українця, який міг на замовлення підірвати будинок
image
Оля Коновалова / 29.06.2021 / 0 Коментарів

24-річного українця підозрюють в причетності до вибуху будинку в Польщі.

Інцидент трапився в селі Соснов (Західнопоморське воєводство) пізно ввечері 25 червня.  Про це повідомляє видання Yavp.pl з посиланням на szczecin.tvp.pl.

Пара, яка проживала в будинку разом з двома дітьми, якраз святкувала весілля. Щойно закінчився їхній перший шлюбний танець, до них зателефонувала сусідка й повідомила, що в будинку стався вибух, внаслідок чого завалилася стіна, повилітали двері та вікна.

Спочатку розглядал
и версію, що в будинку вибухнув газ.  Проте балони з газом, які знайшли в будинку, не були ушкоджені. Згодом експерти встановили, що хтось підкинув у підвал пляшку або банку з горючою рідиною, яка й призвела до вибуху.

У ніч вибуху в сусідньому селі до одного з будинків постукав українець, в якого були опіки на руці та кривава рана на нозі. При цьому чоловік не хотів, аби йому викликали “швидку”. Поліція одразу пов’язала його травми з вибухом будинку. 

24-річного українця затримали. За неофіційною інформацією, його найняли для того, щоб він залякував польську родину. Причина – сусідський конфлікт за право власності на ставок. Зараз всі деталі та обставини детально вивчає прокуратура. Сусіда, який міг найняти українця, також затримали. 

Постраждалій родині нараз фактично немає де жити. Будинок, який вони купили в кредит 3 роки тому та відремонтували, після вибуху непридатний до відновлення. Добре, що вибух стався, коли
в будинку нікого не було

Родина та сусіди постраждалих
одразу організували збір коштів. На сьогодні небайдужі переказали понад 20 тисяч злотих.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *