У прокурора Києва — дружина громадянка росії

image
Назар Тарадюк / 02.02.2023 / 0 Коментарів

Дружина головного прокурора Києва Олега Кіпера Ірина не вийшла з російського громадянства, хоча вони й зазначали протилежне.

Про це повідомила ведуча у «Схеми: корупція в деталях – RFERL» Наталія Седлецька.

У новорічно-різдвяний період Кіпер їздив у десятиденну відпустку за кордон – виїхав 29 грудня через Польщу та повернувся 8 січня.

У коментарі «Схемам» 42-річний очільник київської прокуратури підтвердив, що виїжджав за кордон саме у відпустку, пояснивши це «сімейними обставинами».

Як зазначає Седлецька, журналісти тричі перепитали його, але Кіпер відмовився назвати країну, в якій провів новорічний відпочинок.

Він пояснив це міркуваннями безпеки, оскільки каже, що «у липні 2022 року моя дружина змінила російське громадянство на українське зв’язку з подіями, пов’язаними з війною рф проти України».

Ось тільки журналісти встановили - Ірина Кіпер не вийшла з російського громадянства. Офіційні органи рф обліковують російський паспорт дружини головного прокурора Києва Ірини Кіпер як дійсний.

На зауваження про це, головний прокурор Кіпер лише відповів, що «цими питаннями займалась міграційна служба України» і порадив звернутись до них за роз'ясненням.

На уточнення, яким саме чином Міграційна служба України може допомагати громадянам рф виходити з російського громадянства, очільник прокуратури Києва лише зазначив, що «це питання, які, в тому числі, відносяться до їхньої компетенції».

«Насправді ж, Міграційна служба України опікується питаннями, пов'язаними з українським громадянством, але ніяк не може допомагати з виходом з громадянства країни-агресора.

Тому будемо очікувати на більше пояснень пана Кіпера, чому він сказав неправду про завершений вихід з російського громадянства своєї дружини та чому на його думку на це приватне питання має відповідати державна Міграційна служба України», - написала ведуча.

Нагадаємо, в січні Генпрокурор Андрій Костін звільнив свого заступника Олексія Симоненка після публікації «Української правди» про його закордонну новорічну відпустку, а президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про заборону виїзду усім чиновникам за кордон у приватних справах під час дії воєнного стану.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *