У російському полоні кілька місяців перебувають прикордонники з Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У російському полоні кілька місяців перебувають прикордонники з Волині
image
Оля Коновалова / 29.09.2022 / 0 Коментарів

Прикордонники Ілля Музика та Аліна Паніна з Нововолинська і досі перебувають у російському полоні.

Рідні просять розголосу, щоб швидше повернути їх додому. Аліна потрапила у полон із Азовсталі, а Ілля — після прориву із заводу «Ілліча», пише Волинь infa.

Дівчина у полоні чотири місяці, хлопець — п’ять. До початку повномасштабного вторгнення вони захищали кордони Маріуполя. 

«Прошу максимальний репост, для розповсюдження інформації, щоб якнайшвидше повернути захисників додому», – просять рідні.

Держприкордонслужба у травні публікувала відео з Аліною та її чотирилапою напарницею — Сонею, коли вони перебували на Азовсталі. У мирний час Соня виявляла заборонені предмети на держкордоні та лінії розмежування, а під час перебування на Азовсталі підтримувала бойовий дух прикордонників, зазначили у дописі.

Нагадаємо, оборонці Азовсталі надлюдськими зусиллями утримували територію заводу у знищеному ворогом Маріуполі впродовж 86 днів. 

21-го вересня з російського полону повернулися 215 українських військових. 188 з них — захисники Азовсталі: 108 азовців, а також нацгвардійці, морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці та співробітники СБУ.

Але, на превеликий жаль, наразі у полоні перебуває близько 2 тисяч оборонців Маріуполя, у якому, як раніше повідомляли, також нововолинець Максим Романюк.

Нагадаємо, що в полоні окупантів перебуває ще 800 азовців, серед яких є вагітні жінки. Водночас Кирило Буданов наголосив, що Україна продовжує працювати над обмінами полонених, ця робота ніколи не припиняється. Зокрема, тривають перемовини щодо обміну "всіх на всіх".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *