У Шацьку посадовиця заволоділа понад 1 млн грн з держбюджету

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Шацьку посадовиця заволоділа понад 1 млн грн з держбюджету
image
Назар Тарадюк / 09.05.2023 / 0 Коментарів

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором Шацького національного природного парку заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем прокурори скерували до суду.

Також її обвинувачують у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених організованою групою, шахрайстві, використанні завідомо підробленого документа та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч.ч. 1,2 ст.209  КК України), - інформує прокуратура області.

За даними слідства, посадовиця, залучивши у злочинну схему співмешканця, свого заступника та двох начальників відділів Нацпарку, прийняла на роботу шістьох людей, які фактично роботи не виконували і не були присутні на робочому місці, забезпечила внесення упродовж жовтня 2021 року – червня 2022 року в табелі обліку використання робочого часу неправдивих відомостей про них і підписувала ці табелі.

Таким чином цим працівникам виплатили заробітну плату, відтак розтрачали понад мільйон гривень із бюджету. Усі ці кошти, як з'ясувалося, «працівники» віддавали співмешканцю посадовиці – і вони використовувались спільниками на свій розсуд.

Перед судом постануть п'ятеро задіяних у злочинні схеми обвинувачених.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *