У школах України хочуть запровадити 12-річну систему освіти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У школах України хочуть запровадити 12-річну систему освіти
image
Назар Тарадюк / 19.04.2023 / 0 Коментарів

Оптимальним варіантом розвʼязання проблеми освітніх втрат, яких зазнала Україна через COVID-19 і війну, могло б стати запровадження 12-річної системи освіти вже з 2024 року.

Про це голова Державної служби якості освіти України (ДСЯОУ) Руслан Гурак заявив під час презентації результатів дослідження «Освіта під час війни», повідомляє «Укрінформ».

«Можна розглядати безліч методів і методик компенсації освітніх втрат. Але ми маємо реформу НУШ, і ми задекларували в законодавстві, що перейдемо на 12-річну профільну систему освіти у 2027 році», — нагадав він.

Водночас уточнив, що, на його думку, є сенс перейти на 12-річну систему освіти раніше, вже 2024 року. Це, мовляв, розвʼяже всі питання.

«Ми зможемо збалансувати освітню програму так, щоб врахувати всі пропущені заняття (через повітряні тривоги, відсутність електроенергії, відсутність інтернету), врахувати перехідний період на кожному рівні та зможемо підготуватися до 2027 року — до повноцінного запровадження профільної старшої школи», — сказав Гурак.

Голова ДСЯОУ зазначив, що зараз представники української влади могли б поговорити з донорами, які готові надати фінансування освітній системі України, щоб підтримати один рік запровадження 12-річної системи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *